Om  
Christina Egelund
Tine Roesen

Minister udpeger ny formand for lukningstruet lektorordning

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har udnævnt lektor Tine Roesen fra Københavns Universitet til ny formand for Lektoratsudvalget. Udvalget rådgiver om Lektoratsordningen, som står til at lukke i 2026.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund udpeger ny formand for Lektoratsudvalget, som rådgiver ministeren om Lektoratsordningen. Ordningen fra 1937 risikerer at lukke i 2026, fordi der ikke er afsat penge til den på finansloven.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund udpeger ny formand for Lektoratsudvalget, som rådgiver ministeren om Lektoratsordningen. Ordningen fra 1937 risikerer at lukke i 2026, fordi der ikke er afsat penge til den på finansloven.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Tine Roesen skal fremover stå i spidsen for at rådgive den siddende uddannelses- og forskningsminister om den lukningstruede lektoratsordning.

Det står klart, efter uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) har udpeget lektoren fra Københavns Universitet til formand for Lektoratsudvalget.

Det oplyser Uddanneleses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00