Udskældt reform til reeksamen

REEKSAMEN: Uddannelsesministeren går tirsdag i clinch med sin egen forligskreds i et samråd om fremdriftsreformen. Enhedslistens ordfører håber, at samrådet kan presse forligspartierne til at ændre eksamenskrav.

Foto: Heine Pedersen/Københavns Universitet
Mads Bang

Jeg håber, at der kommer det ud af samrådet, at forligskredsen kigger hinanden i øjnene og bliver enige om, at det her ikke spiller.

Rosa Lund (EL)
Forskningsordfører
Fakta
Reeksamensboom
Institut for Medier, Erkendelse og Formidling (MEF) på KU havde sidste vinter lidt over 200 reeksamener, men denne vinter var tallet 378. Institut for Engelsk, Germansk og Romansk er gået fra 323 til 625.

Kilde: Magisterbladet

Først blev den udskudt. Så blev den lappet. Og nu skal fremdriftsreformen så til reeksamen. Eller konsekvenserne af reformen skal i hvert fald diskuteres på et åbent samråd i Folketingets forskningsudvalg i eftermiddag.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) er blevet kaldt i samråd for at svare på, om fremdriftsreformen er med til at hæve kvaliteten af de videregående uddannelser i lyset af kritik af blandt andet vækst i antallet af reeksamener.

På Københavns Universitet har et enkelt institut, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, oplevet en meget stor vækst i antallet af reeksamener i år. Københavns Universitet oplyser dog til Altinget, at det er for tidligt at sige, om det er et problem, der går igen på andre institutter, da uddannelserne er meget forskellige i deres struktur.

0:000:00