Udspil skal gavne forskningen: Det skal være lettere at dele patientdata

SUNDHEDSDATA: Patienter skal have bedre indblik i, hvem der læser deres journaler. Og hospitaler og praktiserende læger skal kunne dele relevante oplysninger, ikke mindst til glæde for forskningen. Det er blandt initiativerne i nyt udspil.

Et af formålene med regeringens nye udspil er at give relevante patientoplysninger videre fra den praktiserende læge til for eksempel sygeplejersken, der modtager patienten på hospitalet. Her er det Slagelse Sygehus.
Et af formålene med regeringens nye udspil er at give relevante patientoplysninger videre fra den praktiserende læge til for eksempel sygeplejersken, der modtager patienten på hospitalet. Her er det Slagelse Sygehus.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Har du også prøvet at blive sendt fra din praktiserende læge til et sygehus og er blevet mødt af hvidkitlet personale, som stiller dig alle de samme spørgsmål, som du allerede har svaret på flere gange?

Har du følt dig usikker på, om du svarer rigtigt, når du fortæller om tidligere behandling? Har du prøvet at udfylde de samme skemaer igen og igen om, hvad du er overfølsom over for, og hvem dine nærmeste pårørende er?

Det er nogle af de problemer, sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) siger, hun vil gøre op med med dagens udspil om at "sætte turbo" på digitaliseringen af sundhedsvæsnet.

Dokumentation

Find initiativerne i udspillet her


Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00