Unge studerende klarer sig dårligere

STUDERENDE: Studerende, der starter tidligt på et studie, klarer sig dårligere end deres ældre medstuderende. Det er resultatet af en ph.d.-afhandling fra Aarhus Universitet.
Studerende, der starter tidligere på en videregående uddannelse, klarer sig dårligere end dem, der tager et sabbatår. Det viser de foreløbige resultater af en afhandling, som ph.d.-studerende Berit Lassesen ved Center for Undervisning og Læring, Aarhus Universitet, er ved at lægge sidste hånd på. Det skriver Dagbladet Politiken.

Afhandlingen viser, at de studerendes evner til dybdelæring stiger med 5 procent hvert år. Det betyder, at de studerende bedre kan huske, hvad læreren har sagt.

"Jo ældre man er, jo lettere har man ved at leve op til de målsætninger, der er på studiet. Det kan blandt andet skyldes, at modenhed er en vigtig faktor i forhold til at engagere sig i opgaven og imødegå de udfordringer, som er forbundet med en universitetsuddannelse," fortæller Berit Lassesen.

Resultatet er dermed dårlige nyheder for politikerne, der længe har kæmpet for at få de unge til at komme hurtigere igennem deres uddannelse. Et af de tiltag, man blandt andet har søsat, er, at de studerende siden 2009 har kunnet gange deres karaktergennemsnit med 1,08, hvis de læser videre senest to år efter, studenterhuen er placeret på deres hoved.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00