Universiteter efterlyser politisk prioritering af forsvarsforskning

Det kræver politisk vilje, hvis dansk innovation skal spille en rolle i oprustningen mod truslen fra hybridkrig, lyder det fra Nationalt Forsvarsteknologisk Center. To partier er parat til at bruge flere penge på forsvarsforskning.

Lars Bo Larsen er direktør for Nationalt Forsvarsteknologisk Center, der er skabt af landets otte universiteter og fem GTS-institutter.
Lars Bo Larsen er direktør for Nationalt Forsvarsteknologisk Center, der er skabt af landets otte universiteter og fem GTS-institutter.Foto: PR-foto
Kirstine Erika Crenzien

Det er afgørende for både dansk konkurrenceevne og national sikkerhed, at vi bruger flere penge på udviklingen af forsvarsteknologi.

Det mener Lars Bo Larsen. Han er direktør i Nationalt Forsvarsteknologisk Center, der netop har udgivet en rapport, der kortlægger dansk forskning og innovation på området.

Den afslører en dansk underprioritering af området - men til gengæld også et stort potentiale for samarbejder mellem civile forskningsmiljøer på den ene side og Forsvaret og forsvarsindustrien på den anden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00