Universiteter og studerende ærgrer sig over briternes fravalg af Erasmus

UDVEKSLING: Efter Brexit kan det blive sværere for danske studerende at komme til Storbritannien på udveksling. Storbritannien træder ud af det populære EU-program for udvekslingsstuderende, og det betyder også en uvis fremtid for britiske studerende, der vil på udveksling.

Det populære Erasmus-program har støttet millioner af studerendes udvekslingsophold rundt om i EU i programmets efterhånden lange historie. Men nu forsvinder en af de mest populære destinationer for danske studerende ud af aftalen.

Det drejer sig om Storbritannien, der som en del af sin tilknytningsaftale til EU efter Brexit har valgt Erasmus-samarbejdet fra. Formand for Danske Studerendes Fællesråd siger, at det er "ærgerligt". Lande, der ikke er med i EU kan nemlig godt deltage i programmet. Det gør både Island, Norge, Tyrkiet.:

"Dem, der kommer til at betale prisen for det, er de studerende, der gerne vil på udveksling. Storbritannien er en af de mest søgte destinationer, så det er et problem, at det kan blive to-tre gange så dyrt og mere bøvlet at rejse dertil," siger Johan Hedegaard Jørgensen.

Login