Universiteter sakker bagud i ligestillingen

KORT NYT: Rektorerne på de otte danske universiteter, er alle mænd. Nu tages der aktive skridt for at fremme kvinders position i universitetsverdenen.
Lars Beck
Siden kvinderne begyndte deres indtog på de danske universiteter for ca. et halvt århundrede siden, har andelen af studerende kvinder i forhold til mænd udviklet sig til over 50 pct. På personalesiden er ligestillingen dog ikke helt så gennemført, da kun 11 pct. af professorerne og ingen af rektorerne er kvinder.

Ifølge medie- og kønsforsker Rikke Andreassen fra Malmø Universitet er processen med at få ligestillet kvinder ved universiteterne så langsom, at der vil gå 248 år før fordelingen af mænd og kvinder er lige.

Rikke Andreassen mener, at det ville være en god ide at indføre kvoteordninger for at få flere kvinder ind. En kvoteordning er kun indført på et af landets universitetfakulteter, nemlig medicin på Syddansk Universitet.

Hun bakkes op af europaparlamentsmedlem Britta Thomsen (S), der henviser til, at man i Danmark er tilfreds med fortstillingen om, at det hele nok skal ordne sig, hvis man lader tiden gå.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00