Universiteternes nye frontmand skal styrke dialogen

UNIVERSITETER: Den nye direktør i Danske Universiteter, Jesper Langergaard, skal udbrede sektorens fælles holdninger – og søge en bedre og tidligere dialog med Uddannelses- og forskningsministeriet, hvor han arbejdede indtil i sommer.

I de senere år har de danske universiteter og skiftende uddannelses- og forskningsministre flere gange været i totterne på hinanden. Besparelser og dimensionering har sat scenen for en til tider hård debat om dansk uddannelsespolitik. Derfor kan det virke som et godt træk at hente sin nye direktør fra ministeriet.

Og netop dialogen med ministeriet falder 49-årige Jesper Langergaard naturligt. Han kommer til Danske Universiteter direkte fra en stilling som pressechef i Uddannelses- og forskningsministeriet, hvor han de seneste 8 år har haft forskellige stillinger i Departementet.

Jesper Langergaard er et kendt ansigt i kredsen af uddannelsestopfolk, og han skal i fremtiden i stigende grad tegne Danske Universiteter som talsmand for universiteterne.
”Der er et ønske om, at vi bliver mere synlige og offensive. Og at vi får en rolle, hvor vi er et mødested for løsninger,” siger Jesper Langergaard.
I praksis skal universiteterne være bedre til at arbejde sammen om fælles forslag.

Login