Uro i videnskabsetiske komitéer: Fire forpersoner siger op i protest

Fire formænd for etiske komitéer i Region Hovedstaden, der skal godkende sundhedsforskning, siger op i protest. Det er sidste udvej for at gøre opmærksom på problemer med forskelle i vederlag, mener de.

Sundhedsvidenskabelig forskning skal godkendes i de etiske komitéer, men nu har fire ud af i alt tolv formænd for de regionale komitéer sagt deres job op i protest.
Sundhedsvidenskabelig forskning skal godkendes i de etiske komitéer, men nu har fire ud af i alt tolv formænd for de regionale komitéer sagt deres job op i protest.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Region Hovedstaden skal lede efter nye forpersoner til fire af sine seks regionale videnskabsetiske komitéer. I fire af komitéerne har forpersonerne nemlig sagt deres job op i protest over for ulige honorar og forskelsbehandling.

Komitéerne skal godkende al sundhedsvidenskabelig forskning for at sikre, at der tages hensyn til patienternes rettigheder, ve og vel.

Men forpersonerne for fire af de regionale komitéer siger nu op, fordi de ifølge dem selv oplever en for stor forskel på lønningerne imellem dem, og medlemmerne af de statslige videnskabsetiske komitéer under Sundhedsministeriet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00