Venstre: Heunicke burde have sendt advokatundersøgelse af SSI i udbud

Venstre kritiserer Heunicke for ikke at sende advokatundersøgelsen af Statens Serum Institut i udbud, inden man bad Kammeradvokaten løse opgaven. Ministeren afviser kritikken, fordi han forventer flere lignende sager i fremtiden, og her kan advokatfirmaets erfaring skabe synergi.

Andreas Wind

9,7 millioner kroner. Det har det kostet at få Kammeradvokaten til at undersøge Statens Serum Institut for en række forhold om blandt andet habilitet og databeskyttelse.

Men opgaven har ikke været sendt i udbud, og det undrer Venstres Martin Geertsen og Preben Bang Kristensen, der tirsdag havde kaldt sundhedsminister Magnusn Heuniske (S) i samråd. De mener, at andre aktører burde have haft mulighed for at byde ind:

”Når der er tale om så stor en opgave, så undrer det mig, at man ikke spørger andre i markedet,” sagde sundhedsordfører, Martin Geertsen (V), på samrådet, hvor han mindede ministeren om Socialdemokratiets egen ambition om at nedbringe udgifterne til konsulentbrug i staten, som man gik til valg på i 2019.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00