Venstre-profil stopper hos Niels Brock

NAVNE: Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jakob Engel-Schmidt stopper som udviklingsdirektør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock med øjeblikkelig virkning. Det sker, efter det er kommet frem, at han er blevet taget for narkotikakørsel.

Jakob Engel-Schmidt, tidligere folketingsmedlem for Venstre, har valgt at indgå i en fratrædelsesaftale med Niels Brock.

Det skriver DR.

Niels Brock oplyser, at Jakob Engel-Schmidt stopper med øjeblikkelig virkning og forlader sin stilling som udviklingsdirektør for erhvervsuddannelserne på Niels Brock.

Tirsdag aften offentliggjorde Venstre-politikeren et opslag på Facebook, hvor han bekendtgjorde, at han i juli sidste år blev anholdt for at køre bil med narkotika i blodet, og det er i det lys, fratrædelsesaftalen skal ses.

Administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen udtrykker medlidenhed over for den ærgerlige situation, Jakob Engel-Schmidt er havnet i:

"Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne; det er en stor både personlig og professionel tragedie," udtaler Anya Eskildsen ifølge DR.

Ifølge Ekstrabladet har Jakob Engel-Schmidt også mistet sin opstillingskreds i kølvandet på sagen om narkotikakørsel. 

"Vi har i kredsen besluttet, at vi skal have fundet en ny kandidat til Folketinget. Vi kan ikke acceptere den opførsel, som Jakob har stillet for dagen. Hele den her historie er uacceptabel, og noget vi tager kraftig afstand fra, siger Toke Fredlev, der er formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk kredsen, ifølge Ekstrabladet.

Jakob Engel-Schmidt har været opstillet til Folketinget i Københavns Omegnskreds som kandidat for Venstre i Lyngby siden 2010. Han har aldrig opnået valg til Folketinget, men han er kommet ind som suppleant af to gange. Først i 2013 og frem til folketingsvalget i 2015, hvor han afløste Gitte Lillelund Bech. I marts 2016 fik han igen en plads, da Morten Løkkegaard forlod Folketinget til fordel for en plads i Europa-Parlamentet.

I oktober sidste år forlod Jakob Engel-Schmidt sin plads i Folketinget. Det skete ifølge ham selv, fordi han fik arbejdet som udviklingsdirektør for Niels Brock. Tidligere har han også været formand for Venstres Ungdom fra 2009 til 2011.

Artiklen er opdateret klokken 12:30 med oplysningen om, at Jakob Engel-Schmidt har mistet sin kreds.

,

Forrige artikel Nej, ministersvar dokumenterer ikke en stigning i SU-svindel Nej, ministersvar dokumenterer ikke en stigning i SU-svindel Næste artikel Deltagerbetaling og optjeningskrav får kritik af universiteter og magistre Deltagerbetaling og optjeningskrav får kritik af universiteter og magistre