F-35 programmets chef besøger Danmark

[caption id="attachment_10244" align="alignright" width="300"] Termas adm. direktør Jens Maaløe, viceadmiral Mathias W. Winter fra Joint Program Office og Steve Williams, direktør for Terma North America. Foto: Terma.[/caption]

Den nye chef for det multinationale F-35 Joint Program Office (JPO), den amerikanske viceadmiral Mathias W. Winter, besøgte for godt to uger siden Danmark. Ved et fire timer langt møde hos Terma i Herlev havde viceadmiralen med det dansk klingende navn mulighed for at møde Terma og en række andre centrale aktører fra den danske forsvarsindustri.

På mødet hørte Winter blandt andet om de ting Terma har leveret til F-35 projektet siden 2002 og de komponenter, som virksomheden skal levere i fremtiden. Ikke mindst fra sin kompositfabrik i Grenå, som viceadmiralen dog ikke nåede at besøge.

Login

 • Anmeld

  D.Staal

  Mon han også fortalte danskerne da han var her om, at ud af de mindst 108 F35 afleveret med Block 2B software, at der i gennemsnit skal mellem 150-160 modifikationer til at opgradere dem til combat rated block 3 standard?
  Og pga det pres man er under i produktionen seriøst overvejer at lade en del af F35 flåden flyve med Block 2B software under en "cost saving proposal".
  Altså lade flyene flyve under combat rated standard?
  Bliver interessant og se om det sker.

 • Anmeld

  Thomas Larsen

  En lille video om udviklingen af Eurofighteren, hvis der stadig er nogen der er interesseret:

  https://www.youtube.com/watch?v=Gz4_nwcoQ5M