Boeing melder sig klar i Canada

Boeing har erklæret sig klar til at deltage i konkurrencen om at sælge 88 kampfly til Canada til afløsningen for landets aldrende F-18 Super Hornet-fly. Det oplyser kilder til nyhedsbureauet Reuters.

Canada vil først udsende sin formelle "request for information" næste år, men bad fornylig kampflyproducenterne om at melde tilbage, om de overordnet set var interesserede i at deltage i en konkurrence i et land, som stadig er partner i F-35 programmet, men som har skudt automat-indkøbet af det fly til hjørne og nu går efter at lave en konkurrence efter dansk forbillede.

Det vil Boeing gerne. Og når det er værd at hæfte sig særligt ved, så skyldes det naturligvis den strid mellem Boeing og Canada, som Boeings militære flydivision ufrivilligt er blevet et gidsel i. Striden handler nemlig om at Boeings civile flydivision (som fylder suverænt mest i Boeing-koncernen) indklagede den canadiske flyproducent Bombardier for at dumpe priserne på passagerfly for at få solgt nogle af sine nye C-serie fly til amerikanske flyselskaber.

Login