Fortsætter pres på Lockheed Martin

Erhvervs- og vækstminister Brian Mikkelsen lagde på en rejse til USA og Mexico onsdag vejen forbi Lockheed Martins F-35 produktion i Fort Worth, Texas. Formålet var blandt andet at fortsætte med at lægge pres på Lockheed Martin til at indgå samarbejder med danske virksomheder i kølvandet på Danmarks køb af F-35. Noget som Lockheed Martin ikke er juridisk forpligtiget til, sådan som det ellers er reglen i forbindelse med udenlandske våbenproducenternes salg til dansk forsvar - de såkaldte modkøbsregler.

"Det er vigtigt at vi fra politisk hold hele tiden presser på. Der er stort potentiale for den danske forsvarsindustri. For i forhold til andre industrier, så har vi en pipeline her og nu, som følge af købet af nye kampfly," siger Brian Mikkelsen på en telefon fra Texas til nytkampfly.dk.

Brian Mikkelsen mødtes i Fort Worth med Lockheed Martins øverste chef, Marilyn Hewson, og Lockheed Martins chef for F-35 programmet, Orlando P. Carvalho.

Login

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Andreas

  Orland Carvalho er ikke bare chef for F35 programmet. Han er chef for hele Aeronautics og dermed også chef for F22, C130, U2 programmerne etc. :-)

  Men teknisk set har du ret :-)

 • Anmeld

  Jan Nielsen

  @ Simon Petersen,
  Orlando Carvalho is Executive Vice President of Lockheed Martin’s Aeronautics business area and an officer of the Lockheed Martin Corporation. Aeronautics is a 24,000-employee enterprise that generated $20.1 billion in sales in 2017. He was appointed to his current position by the Lockheed Martin Board of Directors in March 2013.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Jan

  Ja, præcis. Læser du ikke det samme i det jeg skrev?

  Lidt ananas i egen juice: Jeg har mødt Orlando et par gange, da han for 8-10 år siden var chef i Lockheed Martin Mission Systems and Sensors (dem der laver Aegis mm.)

 • Anmeld

  Schmidt

  Der kunne være indkøb af andre fly. Hvor det ville være gået lidt nemmere, med modkøb.
  Hvorfor skal vi slås for det. Andre producenter står i kø, for at lave modkøb. Nogle stort og godt modkøb.

 • Anmeld

  Simon Petersen

  @Schmidt

  Skal vi lige minde om, at analysen af industrisamarbejde i kampflykonkurrencen konkluderede at F35 var det bedste valg for den danske forsvarsindustri, hvilket også blev udtryk af FAD efter typevalget.

  Så at påstå, at en af de andre kandidater ville have været bedre har vist ikke meget hold i virkeligheden.