Om  
Mette Knudsen

Dansk ambassadør udpeges til topjob i FN

Mette Knudsen, der er dansk ambassadør i Afghanistan, er udpeget til stedfortrædende særlig repræsentant for ledelsen for FN’s mission i Afghanistan, Unama, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

Claudia Steenhard

Mette Knudsen skal repræsentere Danmark i FN-missionen Unama, som blandt andet har til opgave at koordinere den internationale indsats i Afghanistan. Hun søger orlov fra ambassadørembedet i perioden. 

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse

Unama er FN's mission i Afghanistan, som er et af de lande, der modtager store dele af den danske udviklingsbistand i tillæg til Danmarks militære engagement i landet. 

"Udpegelsen er en stor anerkendelse af Mettes mangeårige indsats i dansk diplomati og udviklingssamarbejde - og en vigtig anerkendelse af Danmarks mangeårige og bredspektrede engagement i Afghanistan. Jeg er stolt på Danmarks vegne og ønsker Mette held og lykke i stillingen," siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S). 

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) er ligeledes begejstret for udnævnelsen, og vægter især ambassadørens internationale erfaring. 

"Med Mette Knudsen får FN’s mission i Afghanistan en strategisk og resultatorienteret leder. Hun har stor international erfaring – ikke mindst med udviklingssamarbejde i skrøbelige stater, hvor særligt arbejdet for at forbedre kvinders vilkår har stået i centrum," udtaler Flemming Møller Mortensen (S). 

Det er FN's generalsekretær, Antonio Guterres, der har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i missionen. Mette Knudsen er dansk ambassadør i Afghanistan og har en fortid som ambassadør i Kenya, Grækenland, Somalia og Etiopien samt som Afrikachef i Udenrigsministeriet. Hun har søgt om orlov fra ambassadørposten fra 15. februar og tiltræder FN-posten 16. februar. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Knudsen

Eksekutivdirektør i Den Afrikanske Udviklingsbank, Elfenbenskysten, fhv. stedfortrædende særlig repræsentant, FN's mission Unama, Afghanistan
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1991)

0:000:00