Her er de mulige afløsere for Carl Holst

Forsvarsminister Carl Holst meddelte tirsdag eftermiddag, at han går af som minister. Mens andre medier dvæler ved hvad der er sket, så vil vi her på nytkampfly.dk kigge fremad. For hvem kommer nu til at sætte sig i ministerstolen og få ansvaret for kampflyindkøbet (og andre ting)?

Det kan ikke udelukkes, men tidligere forsvarsminister Søren Gade må vurderes at være det mindst sandsynlige bud. Han skal holde styr på Venstres folketingsgruppe, ligesom mange måske vil mene, at der er for mange skeletter i skabet fra hans tidligere tid i Forsvarsministeriet. Men i sidste ende er det Lars Løkkes beslutning. Gade ville i hvert fald kunne genoprette de faglige organisationers tillid og klinke skårene.

En anden outsider er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, der indtil regeringsskiftet var netop forsvarsordfører. Han blev af mange spået posten som forsvarsminister, men fik det tunge erhvervsministerium og blev en del af regeringstoppen. Det ville være et skridt ned af rangstigen for ham at blive forsvarsminister. Han er dog inde i tingene og ville formentlig hurtigt kunne få rettet skuden op.

Login