Forsvarsminister: PMV-beslutning få dage ude i fremtiden

General Dynamics, dets samarbejdspartnere i den danske forsvarsindustri og hærfolket får sandsynligvis en tidlig julegave i den kommende uge. Forsvarsminister Peter Christensen siger nemlig lørdag til Berlingske, at en beslutning om antallet af nye pansrede mandskabsvogne ligger få dage ude i fremtiden.

Dermed kan den endelige kontrakt underskrives og sejren ser endelig ud til at være helt hjemme for General Dynamics. Spørgsmålet bliver dog hvor stor sejren bliver. Kilder fortæller til nytkampfly.dk, at for at få beslutningen presset igennem inden årsskiftet, har Forsvaret og Forsvarsministeriet givet store indrømmelser overfor Finansministeriet med hensyn til antallet af køretøjer.

I udbudsmaterialet spurgte vi om en pris på 360 køretøjer, men pointerede, at det reelle antal kunne blive et sted mellem 206 og 450 køretøjer.

Login

 • Anmeld

  Jack

  Selvfoelgelig skal materielindkoeb holdes inden for forsvarsbudgettet. Andreas, du glemte i din indkoebsliste at naevne det udestaaende der ogsaa er med ammunition til fregatterne. De sejler jo stadig rundt med den gamle korvetbevaebning.

  Og saa bliver det godt nok interessant at se, hvordan FSV har taenkte sig at finansiere flyene.

 • Anmeld

  Cphmoose

  Pris er vel altid en funktion af antal. Så man må gå udfra at de forskellige tilbud tager højde for hvor mange vi køber. Kunne være sjovt at vide om det minde styk antal kunne betyde et andet type valg.

  Cphmoose

 • Anmeld

  Sprocket

  Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det på et eller andet plan er vil velsignelse hvis det ender med et absolut minimum med ny indkøb af køretøjer, flyve jern mv. For hvis vi ikke har grejet, så med lidt held så vil politikerne afholde sig fra at lege med på den store geopolitiske scene som vi har været en del af de sidstee 15 år, og for at være helt ærligt har fået nul og niks ud af end en masse ødelagte unge mennesker for slet ikke tale om lokalbefolkningerne. Hvis USA, Iran, UK, Rusland og hvem ellers der absolut vil lege proxy krige i mellemøsten så er vi nok bedst tjent med at hold os lang væk fra de elefanter.

  Og inden der er nogen der beskylder mig for at være en venstre orienteret pasifist, så har jeg været med til at trække læsset i bl.a Afghanistan med kugler og granatsplinter flyvende om ørene.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Hvor mange vi køber afhænger vel også af hvor meget personale vi reelt set har til rådighed for en evt. udstationering.

  Følgende artikel fra Berlingske i dag viser at udgiften pr udsendt soldat er steget med en faktor 3 siden 1988 i kr. omregnet ca. til det dobbelte.

  http://www.b.dk/nationalt/soldater-paa-mission-bliver-stadigt-dyrere