Canada udelukker ikke F-35

Den canadiske regering bløder nu op på sine udmeldinger og udelukker ikke, at F-35 kan være med i den kampflykonkurrence, som landet så småt er gået i gang med at forberede.

I valgkampen op til det canadiske valg i oktober sagde de liberales leder Justin Trudeau - der endte med at vinde stort og blive landets nye premierminister - at han og de liberale ikke ville vælge F-35 som landets nye kampfly som erstatning for landets 77 aldrende F-18 Hornet fly. Og at man ikke ville tage F-35 med i overvejelserne, når man søsatte en kampflykonkurrence i stil med den danske.

”(…) there are a wide number of very credible, serious aircraft out there who can bid for that and be respectable and responsible replacements for the CF-18s instead of the F-35s,” sagde Justin Trudeau blandt andet i valgkampen.

Login

 • Anmeld

  Sune

  "The government has yet to launch its promised fighter competition, which is expected to favour a lower-cost aircraft optimised for the defence of North America over a “stealthy, first-strike capability”."

  Giver god mening. Også for Canada.

 • Anmeld

  tomp

  Lowe cost er IKKE JSF F-35 med himmelfjøjne udgifter BASTA !
  tomp

 • Anmeld

  E. Petersen

  Den eneste mulighed Canada har for at spare et stort beløb de kommende 20 år er ved at fortsætte med F-18 platformen og købe en antal fly der kan dække dette behov.

 • Anmeld

  E. Petersen

  Og her står det så direkte at F-35 ikke er helt død

  men at pengene skal anvendes på skibe fremfor fly

  http://www.theglobeandmail.com/globe-debate/editorials/the-cf-18-the-f-35-still-up-in-the-air/article28085694/

  Canada må prioritere benhårdt mellem deres militære kapaciteter, også selvom de har verdens 16. største militærbudget.