Tyrkere prækvalificeret til at sælge os patruljekøretøjer

Det er et broget felt af våbenproducenter, som er blevet prækvalificeret til at byde i konkurrencen om at levere 36 eller flere pansrede patruljekøretøjer samt reservedele til en samlet pris på op til 1,55 mia. kroner til Danmark. I en pressemeddelelse oplyser Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), at de fem prækvalificerede er:

-Force Protection Europe Limited (General Dynamics Force Protection Europe), England: Foxhound.

-General Dynamics European Land System Mowag, Schweiz: Eagle V

Login

 • Anmeld

  Jørgen Nielsen

  Tjaa....Foxhound´en kender forsvaret jo nok fra Afghanistan. Eagle V bruger tyskerne og er nok uden tvivl kvalitetsguf og i givet fald en fordel i, at de nye PMV´er også er fra MOWAG. Oshkosh´en er jo valgt af amerikanerne men spørgsmålet er, om den er for megen brug-og-smid-væk i sin kvalitet for det danske forsvar. Nexter´en er måske lige lovlig uprøvet - på den anden side kan den jo være god + franskmændene er jo nok altid villige til at slå en god handel af.

  Og jo: SPÆNDENDE med tyrkerne. Kan jo være et godt køretøj + sikkert billigt + tyrkerne har sikkert rigelig kamperfaring inddraget i udviklingen. Men her opstår balladen jo netop: jfr. hele balladen om den politiske uvillighed til at købe israelsk artilleri....hvordan i HEDE HULE .... kan man så forsvare at købe tyrkisk, når nu tyrkernes adfærd over for kurderne kan få israelernes behandling af palæstinenserne til at ligne en søndagsskoleudflugt med pigespejderne!!! Den synes jeg liiiige vi skal lade en radikal politiker prøve at snakke sig ud af.....Især i lyset af, at tyrkernes kamperfaringer med Cobra netop har bestået i at slå kurdere ihjel....

  Spændende!!

 • Anmeld

  Nielsen

  Ganske interessant. Men man kan godt forestille sig at det kan være kontroversielt at Tyrkiet er med. Selvom Tyrkiet er en NATO allieret så er der flere problemer.

  Der er problemer med menneskerettighederne, begrænsning af ytringsfriheden o.s.v. (ligesom i Israel). Situationen med kurderne kan selvfølgelig ikke sammenlignes med israelernes besættelse af de palæstinensiske områder. Kurderne er jo tyrkiske statsborgere som prøver at løsrive et område som ligger indenfor Tyrkiets internationalt anerkendte grænser. Israelerne derimod har jo besat et område uden for Israels grænser, og prøver at annektere det med illegale bosættelser. En kæmpe forskel. Tyrkiet er heller ikke kendt for at bombe civile på samme måde som israelerne, der jo stortset ikke dræber andet end civile, hvergang de bomber gaza for at beskytte besættelsen.

  Kunne godt være man diskret skulle fravælge den tyrkiske kandidat ligesom man gør med den israelske kandidat til artilleriet.

 • Anmeld

  Bjarke Strøm

  At tage en tyrkisk kampvogn er lige så dumt som at sætte Huawei til at lave 5G netværket, hvorfor ikke en russisk....???

  Hvad gør svenskerne, de laver dem vel selv....?

 • Anmeld

  leif liltorp

  Nielsen.Du er på rette spor.

 • Anmeld

  Halken

  @Nielsen, du er alt for flink ved Tyrkerne og jeg er ingen fan af Israels politik de sidste 10-12 år. Kurderne vil bare have selvstyre på linie med grønlænderne og ret til at undervise på kurdisk i de kurdiske skoler. Den tyrkiske stat på den anden side tager ikke med fløjlshandsker på kurderne og skelner ikke rigtigt mellem civile og PPK, overholder ikke menneskerettigheder mm.
  http://www.aljazeera.com/programmes/insidestory/2015/12/turkey-renewed-crackdown-kurds-151227171859571.html

  M-atv og L-atm er post Irak/Afghanistan og anti-EID-designs, som skal afløse MRAP og humveen.

 • Anmeld

  Nielsen

  @Halken
  Men kurderne må principielt ikke bruge vold for at løsrive sig, lige så lidt som grønlænderne eller baskerne må det. Så igen, rent principielt kan tyrkerne legalt bruge ret meget magt for at holde "orden" inden for deres egne grænser, i forhold til hvis de havde besat et kurdisk område i Syrien eller Irak.

  Under alle omstændigheder synes jeg ikke vi skal købe våben fra hverken Tyrkiet eller Israel. Tyrkiet så længe at de ikke har mere styr på menneskerettighederne. Og Israel så længe at de heller ikke overholder menneskerettighederne, og heller ikke overholder FN’s resolutioner.

 • Anmeld

  Svend-Erik Hansen

  Kan man købe våben af amerikanerne, som snigmyrder civile med droner?

 • Anmeld

  Halken

  @Det er et spørgsmål som man kan diskutere. Hvis en befolknigsgruppe som udgør 13-15 mio og 15-20% af befolkningen undertrykkes med vold, må de så lovligt bekæmpe undertrykkeren? I mine øjne er det er lovlig frihedskamp og PKK går i øvrigt kun efter politifolk og tyrkiske soldater og ikke tyrkiske civile.

  Nej, enig. Det er både uheldig signaler at sende til Israel og Tyrkiet, men det er også uheldige signaler at sende hvis det materiel skal indsættes i fx Syrien..... Det kan skabe en trælst start hvis man skal samarbejde med kurderne i YPG i Syrien og vinde hearths and minds.

  @SEH Ja.

 • Anmeld

  Allan Poulsen

  Hej.
  Der argumenteres her i tråden om Tyrkiet er " stuerene " at handle med og, at de trods alt ikke har besat områder uden for deres egne grænser,- som Israel. Er der nogen der har hørt om en ø i middelhavet der hedder Cypern?

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Tror ikke man behøver at frygte et tyrkisk køretøj indført. Bl.a. motoren er antik. Mon ikke det bliver Eagle V, fra den sædvanlige leverandør :-)