Test af pansrede patruljekøretøjer starter snart

Mens tidsplanen for de fleste andre af forsvarets udbudskonkurrencer skrider gevaldigt, så ser udbuddet omkring indkøb af 36 såkaldte pansrede patruljekøretøjer samt leverancer af reservedele til en samlet pris på op til 1,55 mia. kroner ud til sådan nogenlunde at holde planen.

Således er det planen i september at starte den mere end to måneder lange test af de prækvalificerede køretøjer i Oksbøl. En test, der skulle være startet i august. En ubetydelig forsinkelse i forhold til indkøbet af kampfly, artilleri, helikoptere og pansrede mandskabsvogne.

Det lykkes altså nogenlunde at holde tidsplanen på trods af at man måtte lade processen med at prækvalificere en flok leverandører gå om, da oplysningerne fra mange af de interesserede producenter ikke var gode nok. Men i februar i år blev fem prækvalificeret. Det var:

Login

 • Anmeld

  Jørgen Nielsen

  Ja, ja.... i forhold til politiske korrekthed og menneskerettigheder etc. bliver det s.. morsomt, hvis det er det tyrkiske køretøj, der går hen og vinder .... :) :)

 • Anmeld

  leif

  Ja sandelig.Men mon ikke det bliver pengene i sidste ende,der gør udslaget.Så kommer der en masse bortforklaringer vedr.konventioner etc,hensyn til andre lande og en masse andet varm luft.!!!!

 • Anmeld

  Halken

  Indimellem tænker man om ikke man kunne effektivisere processen lidt ved bare at købe det samme som amerikanerne. De skal bruge 17000 af l-atv, så mon ikke at den kan bruges af det danske forsvar?

 • Anmeld

  Jan Nielsen

  36 køretøjer til 1.5 mia, det er da nogle helt vilde priser, i forhold til hvad EAGLE V og M/L-Atv koster. og så pev man, da vi fik 16 PIRANHA ambulancer, der hver kostede 18 mio kr, incl. indretning og sanitetsudstyr.

 • Anmeld

  lasse jeppesen

  Jeg tænker også, at der er noget galt med det regnestykke!

 • Anmeld

  Johnny

  Vi har efterhånden nedgraderet forsvaret, til at være en telefonsvarer, som siger "vi kapitulerer".
  Det gør fandme ondt at se forsvaret reduceret til en parodi af sig selv.