PMV-vinder sidder på modkøbs-hænderne

Piranha 5Den danske forsvarsindustri gik længselsfuldt og ventede. Men det blev ved med at trække ud. Den 8. december 2015 skete det så. Partierne bag forsvarsforliget pegede på Piranha V fra General Dynamics European Land Systems (GDELS) som Danmarks nye pansrede mandskabsvogn.

Med sine 4,5 mia. kroner var indkøbet af de 309 PMV’er den næststørste materielanskaffelse i de ni år nytkampfly.dk har beskæftiget sig med området. Kun kampflyene var naturligvis dyrere.

Da PMV’er er forholdsvis mindre komplicerede at lave end kampfly var forhåbningerne til modkøbsordrer store hos de danske forsvarsvirksomheder. Men indtil videre er de blevet slemt skuffet. Det er nemlig meget begrænset hvad GDELS har lagt af ordrer hos de danske virksomheder.

Login

  • Anmeld

    Jens Gert Sørensen

    Virksomhederne skal nu nok få gavn af PMV købet. Men det er en stor ordre, selv for GDELS, og der er mange detaljer at få på plads op til produktion og leverancer. Som jeg kender dem, er de effektive og professionelle, når der skal handles og det kommer til at ske med schweizisk præcision, når den tid kommer. Og i øvrigt er der gode perspektiver i at få foden indenfor i den store General Dynamics koncern.

  • Anmeld

    Hjf

    Danske forhandlere er notorisk dårlige købmænd. Sådanne aftaler må naturligvis kontraktfæstes i detaljer.