Om  
Anders Østervang

Dansk profil skal lede arbejde med Mellemøsten for EU's Udenrigstjeneste

Anders Østervang er ny formand for EU's arbejdsgruppe om Mellemøsten og Golfen. Han kommer fra en fortid hos Udenrigsministeriet.

EU's udenrigschef, Josep Borrell, har fået ny assistance for Unionens arbejde i Mellemøsten.
EU's udenrigschef, Josep Borrell, har fået ny assistance for Unionens arbejde i Mellemøsten.Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Ambassaderådgiver ved Danmarks Faste Repræsentation ved EU Anders Østervang skal i fremtiden lede EU's arbejdsgruppe om Mellemøsten og Golfen.

Det oplyser han på Linkedin.

"Jeg er meget glad og ydmyg over at kunne fortælle, at jeg starter en ny stilling som formand for EU's arbejdsgruppe om Mellemøsten og Golfen i EU-udenrigstjeneste. Der ligger masser af vigtigt arbejde forude," skriver den nye formand.

Østervang har samlet set været tilknyttet det danske Udenrigsministerium i mere end 20 år. Her har han blandt andet bestredet posten som leder i København og vicemissionschef hos Danmarks ambassade i Libanon.

Herudover har han også været tilknyttet Beredskabsstyrelsens internationale afdeling og FN som militærobservatør i Georgien.

Med sit nye job står Østervang i spidsen for EU-udenrigstjenestens arbejde i Iran, Irak, Yemen, Saudi Arabien, Oman, Bahrain, Qatar, Kuwait og De Forenede Arabiske Emirater.

Anders Østervang er uddannet kandidat i international politik fra London School of Economics and Political Science. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Østervang

Formand, EU's arbejdsgruppe om Mellemøsten og Golfen
Kandidat i international politik (Lonon School of Economics and Political Science. 2007)

0:000:00