Danske helikoptere skal sendes til Mali

BIDRAG: Regeringen vil sende to transporthelikoptere til Afrika for at hjælpe Frankrig med at bekæmpe terrorister. 

Dansk EH101-helikopter indsat i Afghanistan.
Dansk EH101-helikopter indsat i Afghanistan.Foto: Forsvarsgalleriet
Andreas Krog
Fakta
Operation Barkhane
Frankrig har etableret Operation Barkhane til bekæmpelse af terrorisme i Sahel-regionen. Operationen består af omkring 4.500 franske soldater, og der indgår desuden p.t. bidrag fra Storbritannien (helikopterbidrag) og Estland (bevogtningsbidrag).

Operation Barkhanes operationsområde dækker Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien og Niger.

Regeringen ønsker at udsende et militært bidrag til den fransk-ledede operation Barkhane for at støtte den internationale indsats mod terrorisme i Sahel-regionen i Afrika. 

Derfor har regeringen torsdag rådført sig med Det Udenrigspolitiske Nævn i Folketinget om bidraget, der vil bestå af to EH-101 transporthelikoptere og op til cirka 70 personer fra udgangen af 2019 og cirka 12 måneder frem. 

”Det er afgørende for dansk og europæisk sikkerhed, at vi bidrager til stabiliteten i nærområdet. Terrorgrupperne i Sahel-regionen er en trussel imod vores fælles sikkerhed. Derfor træder vi til sammen med Frankrig for at få dem nedkæmpet. Samtidig er det mit håb, at indsatsen kan bidrage til at stabilisere regionen og dermed forebygge irregulær migration mod Europa. Det er i vores klare fælles interesse,” pointerer udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00