Om  
Joe Biden

Det Hvide Hus: Biden genopstiller i 2024

Det er Joe Bidens plan at genopstille som præsidentkandidat for Det Demokratiske Parti i 2024. Det oplyser Det Hvide Hus’ presseansvarlige.

Foto: Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Den 79-årige, amerikanske præsident, Joe Biden, genopstiller til valget i 2024.

Det oplyser Det Hvide Hus’ presseansvarlige Jen Psaki.

Udmeldingen kommer, efter præsidentens ’approval ratings’ er faldet til omkring 40 procent. Det er det laveste, siden præsidenten blev indsat i Det Hvide Hus i januar 2021. Her lå procenten på omkring 53 procent.

I marts måned udtalte præsidenten, at han ”aldrig havde været i stand til at planlægge tre og et halvt år eller fire år ud i fremtiden”, men at det var hans plan at genopstille. Nu udtaler presseansvarlige Jen Psaki altså, at Joe Biden vil genopstille i 2024

I Washington Post lyder det, at flere har haft bekymringer ved præsidentens helbred, men at hans rådgivere ikke mener, at hans helbred er et problem. Desuden modtog præsidenten 19. november et sundhedstjek, der beskrev Joe Biden som sund, fuld af energi, og at han motionerer alle ugens fem dage.

Ifølge CNN kommer udmeldingen netop nu for at imødekomme tvivl om, hvorvidt Joe Biden vil genopstille til næste valg efter faldet i meningsmålingerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joe Biden

Præsident, USA (Det Demokratiske Parti)
bachelorgrad i historie og statskundskab (University of Delaware) og kandidatgrad i jura (Syracuse University 1968)

0:000:00