Om  
Arne Vagn Rasmussen

Dødsfald: Oberstløjtnant Arne Vagn Rasmussen (95)

Tidligere oberstløjtnant i flyvevåbnet Arne Vagn Rasmussen er sovet stille ind i en alder af 95 år.

Andreas Esbjørnsen

Efter et langt liv i flyvevåbnets tro tjeneste er Arne Vagn Rasmussen gået bort i en alder af 95 år. Det oplyser Berlingske.

De første militære skridt blev trådt hos Ingeniørtropperne i 1947. I 1950 blev Arne militærflyver, hvor han blandt andet fløj Spitfire, det ikoniske fly fra 2. verdenskrig.

Han var blandt de første på Flyvevåbnets officersskole og blev senere ansat i Forsvarsministeriet som forbindelsesofficer til pilotuddannelsen i Canada.

Efterfølgende blev han chef for uddannelsessektionen i flyverstaben, så afdelingschef i Luftværnsgruppen på Flyvestation Ålborg og derefter i Forsvarskommandoen som chef for Forsvarets tværgående uddannelsessektion.

Derudover har Arne Vagn Rasmussen bistået en række arbejdsgrupper i både nationalt og internationalt regi. I USA har han for eksempel været med til at etablere en NATO-helikopteruddannelse på Fort Rucker i Alabama.

Herhjemme blev han chef for Flyvevåbnets Sergent- og Reserveofficersskole, hvorefter han tog en uddannelse på NATO Defence College i Rom, som ledte ham til at blive stabschef i SHAPE i Belgien.

I karrierens sidste år i Forsvaret var han sektionschef i forsvarskommandoen for forvaltning af stampersonel i Hæren og Flyvevåbnet. Men selv efter pensioneringen arbejdede han som konsulent for Sergentgruppens Fællesorganisation Hæren i 10 år.

Han har beskrevet sine mange bedrifter og erfaringer i autobiografien 'Oberstløjtnant Arne V. Rasmussen: En ”skrivebordspilots” erindringer' fra 2014.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Arne Vagn Rasmussen

Fhv. oberstløjtnant, flyvevåbnet

0:000:00