Om  
Jan Grarup

Efter urigtige oplysninger: Politiken stopper samarbejde med Jan Grarup

Politiken har stoppet samarbejdet med fotograf Jan Grarup, efter han i flere artikler har givet urigtige oplysninger om sine reportager i Ukraine. 

Jan Grarup har dækket "utallige krige og konflikter" for Politiken.
Jan Grarup har dækket "utallige krige og konflikter" for Politiken.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Den prisvindende fotograf Jan Grarup skal ikke længere være med til at udsmykke Politikens forsider.

Avisen afbryder nemlig sit samarbejde med Grarup, efter det er kommet frem, at han flere gange er kommet med fejlagtige oplysninger i sine reportager fra Ukraine.

Det oplyser Politiken.

Bruddet sker efter Grarup blandt andet har rapporteret, hvordan han sammen med ukrainske soldater på frontlinjen havde været med til at affyre en mortérgranat mod russiske tropper. Dette var dog ikke tilfældet.

Jan Grarup bekræfter, at der er sket fejl og beklager forløbet. Han forklarer, at der er flere årsager til de forkerte oplysninger.

"Det handler både om beskyttelse af nogle kilder, og så er der noget, som handler om, at jeg har været uden forbindelse i en lang periode. Og det har jeg udførligt forklaret til Politikens chefredaktion, udlandsredaktør og billedchef," siger Grarup til Politiken.

Jan Grarup blev uddannet fotograf 1991. Siden har han været fastansat hos Ekstra Bladet og senere Politiken men forlod avisen i 2009 for at blive freelancer. 

Grarup har flere gange vundet priserne World Press Photo, Årets Pressefotograf og Årets Pressefoto.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Grarup

Fotograf, selvstændig
fotograf (1991)

0:000:00