Ekspert: Ønske om piratjagt kalder på politiske prioriteringer

Hvis politikerne ønsker, at Søværnet skal jage pirater i Guineabugten i årene fremover, så bør de også være parat til at tage nogle svære valg om antiubådskrig og internationale missioner, mener en ekspert.

<i>Støtteskibet
Esbern Snare (t.v.), der i dag er omklassificeret til at være fregat,&nbsp;og fregatten Peter Willemoes (t.h.) i Middelhavet i maj 2014.&nbsp;</i>
Støtteskibet Esbern Snare (t.v.), der i dag er omklassificeret til at være fregat, og fregatten Peter Willemoes (t.h.) i Middelhavet i maj 2014. Foto: Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Træning til kamp mod en ligeværdig modstander, patrulje i Hormuz-strædet, sommerpatruljer i Arktis, sejlads med amerikanske og franske hangarskibe på verdenshavene, deltagelse i Nato's stående flådestyrker, integration af områdeluftforsvarsmissiler og meget snart forberedelse til antiubådskrigsførelse.

Det er hvad der står på ”to do-listen” hos den danske flådes fem fregatter, deres skibschefer og besætninger.

Gribe effektivt ind
I sidste uge valgte regeringen at gøre den fremtidige ”to do-liste” endnu længere. Fra november og fem måneder frem skal en dansk fregat således jage pirater ud for Vestafrika i Guineabugten.

0:000:00