Eksportforbud kan koste arbejdspladser

FORBUD: Det kan koste danske arbejdspladser, at regeringen vil inddrage allerede udstedte tilladelser til våbeneksport til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, lyder advarslen fra den danske forsvarsindustri.

Foto: Saudi Royal Air Defense Forces
Andreas Krog

Rundt omkring i den danske forsvarsindustri ligger tilladelser til våbeneksport til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Gældende tilladelser, som bliver brugt til at producere og sælge udstyr enten direkte til de to lande eller til lande, hvor det danske udstyr indgår i større systemer, som til sidst ender i de to mellemøstlande. Produktion og salg, der skaber indtjening og arbejdspladser i Danmark.

Denne eksport kan dog meget vel blive stoppet, hvis regeringen får sin vilje, og de allerede udstedte tilladelser bliver tilbagekaldt. Det er nemlig hvad udenrigsminister Anders Samuelsen (V) vil have undersøgt om kan lade sig gøre.

”Jeg har bedt mit ministerium anbefale Rigspolitiet at tilbagekalde disse tilladelser, såfremt det er muligt på baggrund af en konkret vurdering foretaget af Rigspolitiet,” sagde Anders Samuelsen under et samråd onsdag i Folketingets udenrigsudvalg.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00