Ellemann-exit udløser udskiftning i regeringen

Jakob Ellemann-Jensen forlader dansk politik. Troels Lund Poulsen samt Stephanie Lose overtager opgaverne for nu.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Der bliver rykket rundt i regeringen.

Det står klart, efter at partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, har besluttet at trække sig fra endegyldigt fra dansk politik. Dermed forlader han mandag sine poster som vicestatsminister og økonomiminister.

Dem skal Troels Lund Poulsen varetage – samtidig med at han fortsætter som forsvarsminister "indtil videre". Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg må konstatere, at min person skygger for Venstres resultater i regeringen. Og min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen. Derfor tager jeg konsekvensen nu og træder tilbage som formand for Venstre," siger Jakob Ellemann-Jensen. 

Læs også

Uklart hvem der bliver ny formand

Med på pressemødet var netop Troels Lund Poulsen samt næstformand Stephanie Lose, der til daglig leder Region Syddanmark som regionsrådsformand.

Lose får det organisatoriske ansvar for Venstre frem til landsmødet i november og bliver altså fungerende formand for Venstre. Imens overtager Lund Poulsen opgaverne i regeringen for Ellemann.

Det er dermed uklart, hvem der skal være ny formand for Venstre. 

Læs også

Men Stephanie Lose vil "nu hurtigt muligt drøfte, hvordan vi får afviklet valg til ny formand" i forbindelse med det kommende landsmøde.

"Vi skal have en proces, hvor kandidater kan melde sig," siger hun.

Partiet har siden valget været udfordret af både Ellemann-Jensens længerevarende sygemelding med stress og svigtende opbakning fra vælgerne ifølge meningsmålingerne.

Ifølge det seneste kvalitetsvægtede snit af målinger, som professor Kasper Møller Hansen udarbejder for Altinget, står partiet til at få blot 9,2 procent af stemmerne

Rubrikken er opdateret klokken 10.40, så det fremstår tydeligt, at der er tale om en udskiftning på posterne i regeringen og ikke en større rokade.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00