EU-ledere gav håndslag på Nato-tilnærmelse og ansvar for egen sikkerhed

EU skal arbejde tættere sammen med Nato og fortsat øge sin evne til at handle selvstændigt samt huske, at tage mere ansvar for sin sikkerhed. Det gav unionens stats- og regeringsledere hinanden håndslag på ved et topmøde fredag.

Formanden for det europæiske råd, Charles Michel, efter mødet med Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg forud for mødet med EU's stats- og regeringsledere.
Formanden for det europæiske råd, Charles Michel, efter mødet med Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg forud for mødet med EU's stats- og regeringsledere.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

På et virtuelt topmøde fredag bekræftede EU's stats- og regeringsledere den fælles opbakning til en række forsvars- og sikkerhedspolitiske målsætninger, som EU-landene har opstillet.

Samtidig gav man hinanden håndslag på at styrke samarbejdet med Nato og gav EU-Kommissionen en række arbejdsopgaver.

EU-lederne havde fredag formiddag en strategisk debat om europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik. De bekræftede deres gensidige forpligtelse til at øge EU's kapacitet til at handle selvstændigt samt behovet for, at EU tager mere ansvar for sin sikkerhed.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00