Finansministeren, der blev grebet af forsvarspolitikken

AFSKED: Han tog godt vare på Forsvaret og blev grebet af forsvarspolitikken, lyder det fra en række aktører om afgående forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. 

Efter godt 2,5 år på posten har Venstre-manden Claus Hjort Frederiksen torsdag sidste dag på jobbet som Danmarks forsvarsminister. Dermed er det farvel til en politiker, som blev mødt med en vis skepsis, da han trådte ind i Forsvarsministeriet. Og som får mange rosende ord med på vejen ud af ministeriet.

Da den smalle Venstre-regering i november 2016 blev til en VLAK-regering, og Claus Hjort Frederiksen rykkede fra Finansministeriet over Frederiksholms Kanal til Forsvarsministeriet, frygtede mange for, hvad det ville få af betydning. For traditionelt ligger ”Finansen” og Forsvarsministeriet ”i krig” over budgetterne. Ikke mindst i Claus Hjort Frederiksens tid som finansminister, hvor et skilt med teksten ”Hvor skal pengene komme fra?” stod solidt plantet på skrivebordet og mødte de ressortministre, der kom for at bede om flere penge til deres område.

Men det gik hurtigt op for Forsvaret, at Claus Hjort Frederiksen havde en unik gennemslagskraft og indflydelse. Det er kommet forsvarsområdet til gavn, mener Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening.

Login