Forsker: Ukrainekrigen styrker forholdet mellem EU og Nato

EU og Nato skal passe på ikke at spænde ben for hinanden, og Norge skal sørge for at hænge på læsset som et land udenfor EU, mener Bruxellesbaseret forsker.

Nato og EU søger tættere
sammen mod en fælles fjende i Ukrainekrigen. Her er parterne repræsenteret af
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, og EU-Kommissionens formand, Ursula von
der Leyen.
Nato og EU søger tættere sammen mod en fælles fjende i Ukrainekrigen. Her er parterne repræsenteret af Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, og EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Kullmann Five

"Der er ingen tegn på, at Rusland forbereder sig på fred. Tværtimod viser Rusland tegn på nye angreb,” sagde Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, til pressen den 14. februar efter alliancens forsvarsministermøde.

Hvad er forskellen mellem EU og Nato?

Den Europæiske Union (EU) og Nato (Den Nordatlantiske Traktatorganisation) er to centrale traktatbaserede vestlige organisationer for samarbejde mellem medlemslandene. Begge organisationer har hovedkontor i Bruxelles, Belgien.

Nato er en rent mellemstatslig organisation, der fungerer som en militær alliance.

EU er en dels overstatslig og dels mellemstatslig union. Det er grundlæggende et handelssamarbejde, men har også udviklet sig til samarbejde på flere områder, eksempelvis en fælles udenrigspolitik.


Kilde: Wikipedia

EU har spillet med musklerne i krigen mod Ukraine og vist, at det står skulder ved skulder med Nato for at støtte Ukraine, så længe det er nødvendigt.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00