Forsvarets indkøb tager i gennemsnit dobbelt så lang tid som planlagt

En gennemgang af 20 større materielindkøb i Forsvaret viser, at indkøbene i gennemsnit tager dobbelt så lang tid, som Forsvaret planlægger at de vil tage. Desuden følger Forsvaret ikke sine egne retningslinjer for indkøbsprocesser. Det konkluderer Rigsrevisionen.

Anskaffelsen af pansrede patruljekøretøjer af typen Eagle V for 240 millioner kroner er et af de indkøb, som Rigsrevisionen har kigget nærmere på.
Anskaffelsen af pansrede patruljekøretøjer af typen Eagle V for 240 millioner kroner er et af de indkøb, som Rigsrevisionen har kigget nærmere på.Foto: Frederik Kehlet/Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Fire et halvt år. Så lang tid har den gennemsnitlige forsinkelse været i 20 større materielindkøb, som Forsvaret har foretaget mellem 2018 og 2023.

Det viser en gennemgang af de 20 indkøb til en samlet værdi af 11 milliarder kroner, som Rigsrevisionen har foretaget og fremlagde resultatet af mandag.

Ved projekternes start havde Forsvaret ellers vurderet, at det i gennemsnit ville tage fire år at gennemføre indkøbene. Men i gennemsnit kom det altså til at tage mere end dobbelt så lang tid.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024