Hård kamp om grønlandsk redningshelikopter-kontrakt

UDBUD: Flere udenlandske firmaer ønsker at vippe Air Greenland af pinden og vinde en kontrakt på op til 500 millioner kroner på at drive Grønlands redningshelikoptertjeneste de næste op til ti år.

Air Greenlands S-61N-helikoptere står i dag klar 24 timer i døgnet til at rykke ud til redningsopgaver i Grønland.
Air Greenlands S-61N-helikoptere står i dag klar 24 timer i døgnet til at rykke ud til redningsopgaver i Grønland.Foto: Søren Lund / Air Greenland
Andreas Krog

Et belgisk helikopterfirma og et norsk helikopterfirma ønsker at fravriste Air Greenland opgaven med at drive redningshelikoptertjenesten i Grønland. Begge selskaber driver redningshelikoptere i andre lande og vurderes at kunne give Air Greenland kamp til stregen i kampen om den op til ti år lange kontrakt, der har en værdi på op til 500 millioner kroner, og som det danske forsvar i øjeblikket har i udbud.

Belgiske NHV og norske Lufttransport bekræfter begge overfor Altinget: arktis, at de har budt på kontrakterne. Det samme gør Air Greenland, der løser opgaven i dag og er ejet af det grønlandske selvstyre.

NHV har aktiviteter i blandt andet Danmark, Norge, Holland, Frankrig og Storbritannien samt i adskillige vestafrikanske lande. Der er hovedsageligt tale om offshore-flyvninger til og fra oliefelter. NHV står desuden for at operere redningshelikoptere i Holland.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00