Helikopterudbud: Store smil i Nuuk og stivnede smil i Bruxelles

ANALYSE: EU-Kommissionen i Bruxelles er sandsynligvis ikke lige så begejstret for Trine Bramsens beslutning om at lade Air Greenland operere Grønlands redningshelikoptere i fremtiden, som man er i Nuuk.

Efter flere års usikkerhed omkring den fremtidige varetagelse af Grønlands redningshelikopterberedskab fik forsvarsminister Trine Bramsen (S) for nylig grønt lys fra Kammeradvokaten til at undlade at sende opgaven i EU-udbud. I stedet er Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse blevet bedt om at kontakte Air Greenland for at indgå en kontrakt fra 1. januar 2021 og et antal år frem i tiden.

Hvis parterne ellers kan nå til enighed, får Air Greenland dermed fortsat en stabil indtægt i årene fremover. Flyselskabet har den nuværende kontrakt og er helt sikkert godt tilfreds med at bevare helikopterkontrakten i en urolig tid for luftfartsbranchen.

Samtidig opfylder forsvarsminister Trine Bramsen et ønske fra både det grønlandske landsstyre og flere grønlandske folketingspolitikere. De har i kor længe talt varmt for, at opgaven gives til det flyselskab, som det grønlandske landsstyre selv ejer.

Login