Om  
Torben Mikkelsen

Han har været chef for Søværnet. Nu skal kontreadmiral rådgive forsvarsteknologisk videnscenter

Kontreadmiral Torben Mikkelsen har tidligere meldt ud, at han ved udgangen af maj stopper i Forsvaret efter 42 år.

Torben Mikkelsen gik på pension fra Forsvaret tidligere&nbsp;i 2024.<br>
Torben Mikkelsen gik på pension fra Forsvaret tidligere i 2024.
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

1. juni lægger kontreadmiral Torben Mikkelsen uniformen fra sig og tiltræder sin nye stilling som seniorkonsulent ved Force Technology. Det sker i samarbejde med Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

"Jeg ser meget frem til at sikre, at det forspring, vi har i Danmark i forhold til maritim modularitet, kan komme i spil til gavn for kampen i det maritime domæne. Der er brug for det nu," skriver Torben Mikkelsen på LinkedIn i forbindelse med ansættelsen.

I februar tidligere i år meldte kontreadmiralen ud, at han forlader Forsvaret ved udgangen af maj 2024. I løbet af sine 42 år i Forsvaret har han senest været chef for Forsvarets Skibsprogram ved Forsvarskommandoen. Inden da var han chef for Søværnet i fem år. 

De erfaringer skal han trække på i sin nye stilling, hvor han skal fokusere på mulighederne for at løfte den maritime videnssektor i samarbejde med den danske flåde og understøtte aktiviteterne på det maritime område, oplyser Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

I forbindelse med, at Torben Mikkelsen forlader Forsvaret, tiltræder han også som bestyrelsesmedlem i virksomheden Military Equipment Denmark (MED). Virksomheden har særligt fokus på miljøvenligt skydebaneudstyr samt vedligeholdelse og reparation af militære køretøjer og udstyr.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Mikkelsen

Seniorkonsulent, Force Technology
officer (Søværnets Officersskole 1987)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024