Headhunter skal hyre Morten Bæks afløser

Mette Frederiksens første regering satte en brat stopper for brug af headhuntere, når der skulle rekrutteres departementschefer. Men nu er de tilbage. Heidrick & Struggles stod for ansættelsen af Stig Henneberg i Økonomiministeriet og er lige nu ved finde Morten Bæks afløser i Forsvarsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen afskaffede brug af headhuntere, når der skulle ansættes nye departementschefer i sin første regeringsperiode. Men nu benytter staten igen headhuntere i forbindelse med rekruttering af departementschefer, ligesom man gjorde under Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister. Arkivfoto. 
Statsminister Mette Frederiksen afskaffede brug af headhuntere, når der skulle ansættes nye departementschefer i sin første regeringsperiode. Men nu benytter staten igen headhuntere i forbindelse med rekruttering af departementschefer, ligesom man gjorde under Lars Løkke Rasmussens tid som statsminister. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Headhunterne er tilbage, når regeringen ansætter departementschefer.

Mette Frederiksens første regering tog ellers et opgør ved at stoppe al brug af rekrutteringsbureauer i forbindelse med ansættelserne af topembedsmændene straks efter, at S-regeringen kom til magten i 2019

Men nu oplyser Finansministeriet til Altinget, at rekrutteringsfirmaet Heidrick & Struggles henover sommeren hjalp med at ansætte Stig Henneberg som departementschef i Økonomiministeriet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00