Her er de nye partiers forsvarspolitik

FORSVAR: Nye Borgerlige vil have ubådene tilbage, mens Klaus Riskær Pedersen og Kristendemokraterne vil fokusere på nødhjælp og fredsbevarende indsatser. Læs her, hvad de fire partier, som ikke sidder i Folketinget i dag, vil på forsvarsområdet.

Dansk ubåd af Tumleren-klassen − sandsynligvis S324 Springeren − under overfladesejlads i Øresund i 2001.
Dansk ubåd af Tumleren-klassen − sandsynligvis S324 Springeren − under overfladesejlads i Øresund i 2001.Foto: Ukendt / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Der er himmelvid forskel på, hvad Kristendemokraterne, Stram Kurs, Nye Borgerlige og partiet Klaus Riskær Pedersen mener og vil på det forsvarspolitiske område. De fire partier sidder ikke i Folketinget i dag, men søger vælgernes opbakning ved valget 5. juni til at komme til det.

Hvis man ser på de seneste meningsmålinger, så har Stram Kurs og Nye Borgerlige umiddelbart de største chancer af de fire partier for at sikre sig pladser i folketingssalen. Og begge partier vil bruge flere penge på forsvaret. Mange flere.

”Vi bruger alt for få penge på forsvaret. Det er vigtigt, at vi har en stærk og højt udviklet væbnet magt,” skriver Stram Kurs' leder, Rasmus Paludan, i Altinget og DR's kandidattest og fortsætter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00