Her er fejlen, der fældede Ellemanns topembedsmand: Vildledning om tidsfrist opstod i hans eget departement

Det var Forsvarsministeriet – og ikke ministeriets indkøbstyrelse – der først skrev formuleringen om, at det israelske tilbud på artillerikanoner ville udløbe ved udgangen af januar. Det står klart, efter Forsvarsministeriet fredag kom med nye oplysninger i våbensagen.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har mistet tilliden til sin departementschef Morten Bæk, som derfor er blevet fritaget for tjeneste.
Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen har mistet tilliden til sin departementschef Morten Bæk, som derfor er blevet fritaget for tjeneste.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupJakob Nielsen

Det var tilsyneladende en strid om et simpelt udkast, der fredag fældede departementschef Morten Bæk i Forsvarsministeriet.

Et nyt dokument i sagen, som angiveligt først er dukket op i denne uge, viser nemlig, at det første udkast til aktstykkerne om våbenkøb ikke blev skrevet i en styrelse, men i selve Forsvarsministeriets departement.  

Et nyt dokument i sagen, som angiveligt først er dukket op i denne uge, viser, at det første udkast til aktstykkerne om våbenkøb blev skrevet i Forsvarsministeriets departement.   

Og ikke nok med det: Det nye dokument afslører også, at Forsvarsministeriet holdt fast i nogle forkerte formuleringer, selv efter at folkene i den relevante styrelse havde gjort opmærksom på sagens rette sammenhæng.  

0:000:00