Hjort: Nato er en livskraftig fredsbevægelse

JUBILÆUM: Forsvarsalliancen Nato runder 70 år og er i god form, fastslår forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i et podcastinterview med Altinget. Ministeren har været en stærk fortaler for alliancen gennem en menneskealder. 

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har gennem hele sit voksenliv været en stærk fortaler for Nato-alliancen. Ikke mindst i kollegiekøkkenerne i 1960'erne, hvor han holdt fanen højt over for de medstuderendes fascination af Pol Pot og Mao.

Han er ikke i tvivl om vigtigheden af forsvarsalliancen. Både i fortiden, nutiden og fremtiden.

”Nato er altafgørende. Den alliance, vi har med USA, er krumtappen i vores eget forsvar. Hvis vi skærer ind til benet, så er det den atomparaply, som USA spænder ud over os i Nato, der er vores yderste sikkerhedsgaranti,” siger Claus Hjort Frederiksen i et podcastinterview med Altingets forsvarsredaktør Andreas Krog i anledning af forsvarsalliancen Nato's 70 års jubilæum.

Torsdag er det 70 år siden, de første medlemmer underskrev Nato-traktaten.

Livskraftig fredsbevægelse
Forsvarsministeren, der selv er halvandet år ældre end Nato, er heller ikke i tvivl om den 70-årige forsvarsalliances sundhedstilstand.

”Jeg synes, den er god. Alle medlemslande ser truslerne helt klart i øjnene og har løftet forsvarsbudgetterne med betragtelige beløb de seneste fem-syv år i erkendelse af, at verden ser anderledes ud i dag. Så på den måde er det en livskraftig fredsbevægelse, vi har med at gøre,” understreger Claus Hjort Frederiksen.

Hør hele interviewet her:

Find udsendelsen i iTunes her og i Soundcloud her.

Forrige artikel Dagens podcast: Hvad er læren af Irakkrigen? Dagens podcast: Hvad er læren af Irakkrigen? Næste artikel Dagens podcast: Nye udfordringer venter for Nato i fremtiden Dagens podcast: Nye udfordringer venter for Nato i fremtiden