Hjort: Nato er en livskraftig fredsbevægelse

JUBILÆUM: Forsvarsalliancen Nato runder 70 år og er i god form, fastslår forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i et podcastinterview med Altinget. Ministeren har været en stærk fortaler for alliancen gennem en menneskealder. 

Foto: Stig Stasig
Andreas Krog

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har gennem hele sit voksenliv været en stærk fortaler for Nato-alliancen. Ikke mindst i kollegiekøkkenerne i 1960'erne, hvor han holdt fanen højt over for de medstuderendes fascination af Pol Pot og Mao.

Han er ikke i tvivl om vigtigheden af forsvarsalliancen. Både i fortiden, nutiden og fremtiden.

”Nato er altafgørende. Den alliance, vi har med USA, er krumtappen i vores eget forsvar. Hvis vi skærer ind til benet, så er det den atomparaply, som USA spænder ud over os i Nato, der er vores yderste sikkerhedsgaranti,” siger Claus Hjort Frederiksen i et podcastinterview med Altingets forsvarsredaktør Andreas Krog i anledning af forsvarsalliancen Nato's 70 års jubilæum.

Torsdag er det 70 år siden, de første medlemmer underskrev Nato-traktaten.

Livskraftig fredsbevægelse
Forsvarsministeren, der selv er halvandet år ældre end Nato, er heller ikke i tvivl om den 70-årige forsvarsalliances sundhedstilstand.

”Jeg synes, den er god. Alle medlemslande ser truslerne helt klart i øjnene og har løftet forsvarsbudgetterne med betragtelige beløb de seneste fem-syv år i erkendelse af, at verden ser anderledes ud i dag. Så på den måde er det en livskraftig fredsbevægelse, vi har med at gøre,” understreger Claus Hjort Frederiksen.

Hør hele interviewet her:

Find udsendelsen i iTunes her og i Soundcloud her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

0:000:00