Debat

KL: Forsvarsforliget bør have øje for de kommunale beredskaber, der redder liv hver dag

Vores samfund står over for et ændret risikobillede, hvor betydningen af robuste kommunale redningsberedskaber ikke kan undervurderes. Det bør det kommende forsvarsforlig afspejle, skriver Birgit S. Hansen.

Hvis beredskaberne skal følge med samfundets udvikling, når trusler og katastrofer skifter karakter, er der brug for, at opgaver og økonomi følges ad, skriver Birgit S. Hansen.<br>
Hvis beredskaberne skal følge med samfundets udvikling, når trusler og katastrofer skifter karakter, er der brug for, at opgaver og økonomi følges ad, skriver Birgit S. Hansen.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Birgit S. Hansen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Læs også

Temadebat

Er det civile beredskab rustet til en krise?

Altinget Forsvar sætter i en ny temadebat fokus på det civile bredskab, hvor en række aktører, fagpersoner og eksperter vil komme med deres perspektiv på emnet og nedenstående sprøgsmål.

Er vi rustet til en krise? Hvordan styrkes beredskabet i det kommende forsvarsforlig? Og bør myndighederne gøre mere for at forberede civilbefolkningen på en eventuel krise eller krig?

Du kan se det samlede debatpanel her.

Om temadebatter:
Har du lyst til at bidrage til debatten, er du velkommen til at sende dit indlæg til [email protected] eller [email protected].

Der er behov for nationalt fokus på det nære rednings-beredskab

Birgit S. Hansen
Formand for KL’s Klima- og Miljøudvalg

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgit S. Hansen

Borgmester (S), Frederikshavn Kommune, formand, KL's Klima- og Miljøudvalg, næstformand, Business Region North Denmark
sygeplejerske (Århus Kommunehospitals Sygeplejeskole 1992)

0:000:00