LED-pærer og øko-mad skal gøre Forsvaret grønnere

Udskiftning af lyspærer og mere økologisk mad er nogle af initiativerne i en ny plan, der skal sikre, at det ikke kun er køretøjerne og uniformerne, der er grønne i Forsvaret.

Foto: Morten Fredslund / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Hvis man besøger en kaserne et sted i Danmark, så vil farven grøn være fremherskende på mange uniformer og køretøjer. Men Forsvaret skal også være grøn på en anden måde. På miljø- og klima-måden. Det mener forsvarsminister Trine Bramsen, der fredag fremlagde en ny handleplan for den grønne indsats, der skal være Forsvarsministeriet og underliggende styrelser og myndigheders bidrag til regeringens målsætning om en reduktion af CO2 med 70 procent i 2030.

Planen blev fremlagt fredag og består af syv fokusområder og i alt 32 konkrete initiativer.

Det er blandt andet at installere LED-pærer på alle søværnets fregatter og inspektionsfartøjer og fra 2022 udelukkende anvende LED-pærer i Forsvarsministeriets bygninger, at udfase landbrugsdrift på Forsvarsministeriets arealer og systematisk analysere og vurdere hver enkelt bygning i Arktis, for at klarlægge om bygningerne kan saneres op til moderne standarder eller indstilles til nedrivning med henblik på eventuel genopførelse.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00