Lynforhandlinger og hasteindkøb: Her er Troels Lunds køreplan

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen vil have næste delforlig om Forsvaret på plads i starten af april. Danmark har nemlig mulighed for at komme hurtigt ind på produktionsbåndene for kampvogne og infanterikampkøretøjer til brigaden, hvis vi kan slå til hurtigt. Senere i år venter endnu et milliardindkøb.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har lagt en ambitiøs plan for de kommende ugers forhandlinger.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har lagt en ambitiøs plan for de kommende ugers forhandlinger.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Andreas Krog

Forsvarsordførerne fra de seks oppositionspartier og tre regeringspartier bag sidste års forsvarsforlig kan godt kridte forhandlingsskoene og gøre klar til at tilbringe timer i Forsvarsministeriets store mødelokale i de kommende uger.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har nemlig lagt en ambitiøs plan for at få forhandlet næste delaftale på plads. Det erfarer Altinget.

Allerede få timer efter, at han sammen med statsminister Mette Frederiksen (S) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) havde præsenteret regeringens udspil, havde Troels Lund sat ordførerne stævne i ministeriet til de første forhandlinger.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00