Månedens ekspert: I et demokrati skal forsvaret altid være omstillingsparat

December måneds ekspert, Kenneth Nymand Pedersen, mener, at nøglen til en succesfuld omstilling af Forsvaret ligger i et veluddannet officerskorps. Hør ham uddybe sine pointer og fortælle om sit daglige virke ved Forsvarsakademiet.

Kenneth Nymand Pedersen har været udsendt til brændpunkter som Afghanistan og Irak, men sidder nu bag skrivebordet på Forsvarsakademiet, hvor han er leder af Forsknings- og Udviklingselementet ved Center for landmilitære operationer.
Kenneth Nymand Pedersen har været udsendt til brændpunkter som Afghanistan og Irak, men sidder nu bag skrivebordet på Forsvarsakademiet, hvor han er leder af Forsknings- og Udviklingselementet ved Center for landmilitære operationer.Foto: Pressefoto/Forsvarsakademiet og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Du har måske stødt på Kenneth Nymand Pedersen i DR-programmet 'Krigens døgn', hvor han gennemgår de seneste offensiver og nyheder fra fronten i Ukraine.

Men til hverdag har Nymand Pedersen sin daglige gang ved Center for Landmilitære Operationer på Forsvarsakademiet, hvor han i øjeblikket beskæftiger sig med doktrinudvikling.

"Min største og vigtigste arbejdsopgave er udvikling af doktrin for landstyrker. En af de store katalysatorer inden for dette er krigen i Ukraine, hvor mange doktrinære principper, som vores egen doktrin baserer sig på, optræder," skriver Nymand Pedersen og fortsætter:

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00