Mette Frederiksen tager til Frankrig for at diskutere indsatsen i Sahel-regionen

Statsminister Mette Frederiksen (S) tager onsdag til Paris for at mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for at diskutere indsatsen i den uroplagede Sahel-region. 

”Vi er nødt til at engagere os, også selvom det er svært. Derfor er jeg glad for, at præsident Macron har taget initiativ til at samle europæiske og afrikanske partnere," lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S).
”Vi er nødt til at engagere os, også selvom det er svært. Derfor er jeg glad for, at præsident Macron har taget initiativ til at samle europæiske og afrikanske partnere," lyder det fra statsminister Mette Frederiksen (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Onsdag tager statsminister Mette Frederiksen (S) til Paris for at mødes med Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

Her skal hun i selskab med flere europæiske og afrikanske stats- og regeringschefer diskutere indsatsen i den uroplagede Sahel-region.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Situationen i Sahel udgør en alvorlig krise på tærsklen til Europa. Udviklingen har stor betydning for Danmark. Skrøbeligheden øger risikoen for migrationsstrømme mod Europa. Der er terrorgrupper som al-Qaeda og Islamisk Stat i området, som må og skal bekæmpes,” lyder det fra statsministeren i pressemeddelelsen.

Danmark har flere gange siden 2013 bidraget til franskledede anti-terrormissioner i særligt Mali. Men regeringen valgte i slutningen af januar at trække det seneste militære bidrag på cirka 100 soldater hjem.

Det skete efter krav fra det maliske overgangsstyre, som mente, at Danmark ikke havde orienteret tilstrækkeligt om missionen, hvilket blev afvist af udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

"Det her er en del af et større beskidt spil. Det er ingen hemmelighed, at Danmark og andre europæiske og afrikanske lande har lagt hårdt pres på militærjuntaen i Mali for at få en ansvarlig plan for vejen tilbage til demokrati, efter at den har taget magten ved et militærkup,” lød det dengang fra Jeppe Kofod efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Men regeringen er fortsat klar til at engagere sig i regionen, fastslår statsministeren: 

”Vi er nødt til at engagere os, også selvom det er svært. Derfor er jeg glad for, at præsident Macron har taget initiativ til at samle europæiske og afrikanske partnere for at diskutere, hvordan vi i fællesskab bidrager til at løse den sikkerhedsmæssige humanitære og politiske krise, som plager regionen."

Torsdag tager Mette Frederiksen videre til Bruxelles for at deltage i topmødet mellem EU og den Afrikanske Union. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Emmanuel Macron

Præsident, Frankrig (La République en marche)
offentlig administration (Sciences Po), filosofi (University of Paris-Ouest Nanterre La Défense 2001)

0:000:00