Minister vil belønne veteranindsats

INDSATS: Forsvaret skal være bedre til at hjælpe veteraner videre i deres arbejdsliv, mener forsvarsminister Trine Bramsen, der vil hædre de virksomheder, der gør noget ekstra for veteraner.

Indsatsen for Danmarks knap 40.000 veteraner er en af de ting, som ligger den nye forsvarsminister, Trine Bramsen (S), meget på sinde, og som hun har rettet sin energi imod. Hun sætter i den forbindelse fingeren på et ømt punkt, hvor hun mener Forsvaret ikke har gjort det godt nok. Det handler om overgangen fra et arbejde i Forsvaret til et civilt arbejde.

”Forsvaret har været for langsom til at forstå, hvordan det arbejdsliv, der er i dag, ser ud for langt de fleste. Det er, at man ikke er i det samme job, fra man er 19 år, til man skal pensioneres. Der har vi et kæmpe arbejde at gøre med hensyn til overgangen til det civile liv,” siger Trine Bramsen, der gerne vil gøre det tydeligere, hvad det er for kompetencer man har fået ved at være i det danske forsvar.

Hun mener desuden, at Forsvaret har en forpligtelse til afhjælpe den misforståelse, der måtte være hos nogle virksomheder og i offentligheden.

Login