Analyse af 
Rikke Albrechtsen

Ny dansk udenrigsstrategi nævner EU over 150 gange, men USA er stadig regeringens vigtigste allierede

Danmark skal være i hjertet af EU, bekræfter regeringen i ny udenrigspolitisk strategi. Men hvad det betyder, er det lidt svært at finde ud af.

Statsminister Mette Frederiksen valgte selv at fremlægge regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, flankeret af sin udenrigsminister og sin forsvarsminister.
Statsminister Mette Frederiksen valgte selv at fremlægge regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, flankeret af sin udenrigsminister og sin forsvarsminister.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Morten Helveg glædede sig over, at regeringen i sin nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi gør klar til at invitere partierne på Christiansborg til forhandlinger om en ny europapolitisk aftale.

”Den bør udstikke køreplanen for, hvordan Danmark kommer ind i hjertet af EU. Vi bør bidrage til en fælles flygtningepolitik, forlade sparebanden og gøde jorden for at afskaffe rets- og forsvarsforbeholdet,” skrev den radikale EU-parlamentariker på Twitter.

Læser han sig igennem de 61 sider, der udgør den udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (S) præsenterede på Marienborg mandag eftermiddag, vil han ikke finde nogen som helst tegn på, at det er den retning, regeringen vil med Danmarks EU-medlemskab.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00