Podcast: Derfor kritiseres forsvarschefernes hurtige jobskifte

AJOUR: Seks gange over de seneste seks år har højtplacerede forsvarschefer på få måneder skiftet stillingen i Forsvaret ud med titler som lobbyister og sælger i det private erhvervsliv. Hør hvorfor det møder kritik i Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der intet ulovligt i at skifte ens stilling i toppen af Forsvaret ud med eksempelvis en stilling som central lobbyist på forsvarsområdet inden for få måneder.

Men hvis man havde gjort det i USA, var det en anden sag. Der er manøvren nemlig ikke tilladt, og det bliver da også mødt af kritik i Danmark, at den form for skifte over de seneste seks år er sket seks gange.

Men hvad er egentlig problemet? Uanset er de tidligere topchefer underlagt en generel tavshedspligt.

I dagens udgave af Altinget Ajour forklarer Altingets forsvarspolitiske redaktør, Andreas Krog, om sagen, hvad kritikken går ud på, og om der er udsigt til en ændring af reglerne.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark Podcast: Rusland, Kina og Afghanistan - her er de globale trusler mod Danmark Næste artikel Podcast: Hedtoft hjalp de danske jøder med at flygte og sikrede Danmarks NATO-medlemsskab  Podcast: Hedtoft hjalp de danske jøder med at flygte og sikrede Danmarks NATO-medlemsskab 
Stormomsust eks-departementschef får nyoprettet post i Udenrigsministeriet

Stormomsust eks-departementschef får nyoprettet post i Udenrigsministeriet

SIKKERHED: Udenrigsministeriet opretter en ny stilling som "særlig repræsentant for nye trusler og teknologier". Den skal Forsvarsministeriets tidligere departementschef og tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel varetage, mens tjenesten undersøges af en kommission.