Podcast: Forsvarets svindelsag endte uden omstrukturering, men med en sur forligskreds

AJOUR: Forsvarsministeriets egen undersøgelse af svindelsagen i en af styrelserne viste, at sagen var mindre omfangsrig end frygtet. Efterfølgende har sagen fået forsvarsforligskredsen op i det røde felt. Altingets forsvarsredaktør er i studiet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der blev løftet øjenbryn, da Rigsrevisionen kom med kraftig kritik af den måde, som medarbejderne i Forsvarets Ejendomsstyrelse arbejdede under.

Her var det ifølge kritikken muligt for medarbejderne både at bestille og godkende ordrer. Det førte til, at en medarbejder ikke kunne modstå fristelsen og overfakturerede en opgave.

Forsvarsministeriets eget rejsehold undersøgte derefter problemets størrelse, men fandt, at det ikke var et lige så stort problem som frygtet.

Efterfølgende droslede forsvarsminister Trine Bramsen (S) ned på sit ønske om at omstrukturere styrelsesorganiseringen på forsvarsområdet, men ministeren nåede alligevel at ytre sig kritisk om de ansatte i Forsvaret. Og det har fået forligskredsen til at hive ministeren i samråd.

Det handler Altinget Ajour om i dagens udgave, hvor Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog, forklarer om sagen.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Danmark, Grønland og USA’s komplicerede tango for tre Podcast: Danmark, Grønland og USA’s komplicerede tango for tre Næste artikel Podcast: Hvad i alverden foregår der i Forsvarets Efterretningstjeneste? Podcast: Hvad i alverden foregår der i Forsvarets Efterretningstjeneste?
Regeringen sætter gang i udvikling af ny strategi for cybersikkerhed

Regeringen sætter gang i udvikling af ny strategi for cybersikkerhed

STARTSKUD: Danmark har allerede en national informations- og cybersikkerhedsstrategi, men regeringen sætter nu gang i arbejdet med at lave en ny. Ambitionerne er, at det generelle sikkerhedsniveau skal hæves og flere sektorer skal være med under strategiens paraply.