Prins Joachim optaget på fransk militæruddannelse

UDDANNELSE: Hans Kongelige Højhed Prins Joachim skal deltage i Frankrigs højst rangerende militære uddannelsesforløb.

Prins Joachim overværer Nordic Tank Challenge i Oksbøl i maj 2017.
Prins Joachim overværer Nordic Tank Challenge i Oksbøl i maj 2017.Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Fra september i år til sommeren 2020 vil Prins Joachim følge Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse. Den franske forsvarsminister, Florence Parly, inviterede prinsen til at deltage i uddannelsen i forlængelse af det franske statsbesøg i Danmark sidste år, hvor et af hovedtemaerne var strategiske partnerskaber inden for bilaterale erhvervs-, kultur- og forsvarsmæssige områder. Prinsen er den første danske officer, der deltager i uddannelsen.

Uddannelsen finder sted seks dage ugentligt, foregår på École Militaire i Paris og består af to dele, der afvikles ved henholdsvis Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN). 

Militærstrategisk ledelse
Hovedparten af studierne afvikles ved CHEM og består af millitærstudier på højeste niveau. Uddannelsen er for 30 udvalgte officerer med oberst- eller kommandørrang, og hovedemnerne er militærstrategisk ledelse og internationale forhold. Deltagerne kommer hovedsageligt fra Frankrig, men enkelte kommer fra lande, der er blandt Frankrigs strategiske partnere. 

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00